МІСТО І ВІЙНА: Круглий стіл "Збереження та переосмислення культурної спадщини українських міст в умовах війни"

10 листопада 2022 року

10 листопада 2022 р. в межах ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції "Трансформації історичної пам’яті" відбувся круглий стіл "Збереження та переосмислення культурної спадщини українських міст в умовах війни: історія, політика, пам'ять."

Починаючи з 2014 р., російська військова агресія проти України призвела до значних руйнувань об’єктів культурної спадщини. Одночасно війна стали тригером переосмислення культурної спадщини українських міст. Зокрема, змінилося ставлення містян до того, що заслуговує на збереження та відбудову, а від якої спадщини слід позбутися не лише у фізичному відношенні, але також викреслити з колективної пам’яті міських спільнот. У межах круглого столу групою експертів були обговорені питання, що стосуються втрат культурної спадщини України від російської військової агресії, стратегій збереження та переосмислення культурної спадщини українських міст в умовах війни.

Обговорення актуальних викликів, що постали перед культурною спадщиною України, було організовано в межах наукового проєкту МІСТО І ВІЙНА.

Дякуємо всім учасницям та учасникам круглого столу: Богдан Галайко, Віктор Докашенко, Галина Докашенко, Павло Єремєєв, Наталія Іванова, Сергій Посохов, Надія Темірова, Ірина Шрамко, модератор - Євген Рачков.

Більше інформації про конференцію та круглий стіл