Участь у роботі Другої міжнародної літньої школи «Borderlands Studies in East Central Europe and the Black Sea Regions»

5 липня 2019 року

​Учасник проекту «Практики саморепрезентації багатонаціональних міст в індустріальну і постіндустріальну добу» к.і.н., Г.А.Бондаренко взяла участь у роботі Другої міжнародної літньої школи «Borderlands Studies in East Central Europe and the Black Sea Regions», яка проходила у Харкові 24 червня – 5 липня 2019 р.

Програма школи

Захід був організований Центром дослідження міжетнічних відносин у Східній Європі (Україна) та Центром управління та культури в Європі університету Санкт-Галлена (Швейцарія) спільно з Центром міської історії Центрально-Східної Європи (Україна).

Літня школа була зосереджена на минулому та сьогоденні фізичних, символічних та уявних кордонів у Східній Центральній Європі та Чорноморському регіоні. Програма школи складалася з чотирьох основних курсів та запрошених лекторів, серед яких – Steven Seegel (Університет Північного Колорадо, США) з авторським курсом: «Картографування Східноєвропейських імперій»; Mayhill Fowler (Університет Стетсон, США) з курсом лекцій: «Аналіз культур прикордонних територій: методи та питання»; Tomasz Zarycki (Варшавський університет, Польща) з курсом лекцій: «Історичні та міжнародні перспективи щодо реальних та фантомних кордонів у Східній Європі».

Формат літньої школи поєднав в собі лекції, семінари, прогулянки містом, практикуми, дискусії та громадські заходи. Крім того, всі учасники школи представили свої проекти. Г.А.Бондаренко представила дослідження в рамках проекту «Практики саморепрезентації багатонаціональних міст в індустріальну і постіндустріальну добу», а саме «Іноземні громадяни: особливості сприйняття міста Харкова іноземними студентами».