Учасники проєкту CityFace стали переможцями конкурсу малих наукових робіт Фонду Конрада Аденауера

20 липня 2020 року

2020 р. Представництво в Україні Фонду Конрада Аденауера організувало конкурс малих наукових робіт для викладачів східноукраїнських університетів. З 70 заявок було відібрати шість. Учасники проєкту CityFace стали авторами трьох проєктів, що здобули перемогу в конкурсі.

Метою першого проєкту "Харків як мультикультурне місто Східної України: переваги, протиріччя, виклики та перспективи розвитку (1991-2020)" стало визначення характерних особливостей мультикультурності Харкова, яка залишається одним із чинників розвитку міста впродовж останніх майже 30 років. Команда проєкту: Ганна Бондаренко, Ольга Вовк, Володимир Дягілєв, Марина Курушина, Олена Машинцова, Сергій Посохов, Євген Рачков (керівник робочої групи). Анотація проєкту.

Наступний проєкт "«Топонімічна химера»: перейменування в Харкові, конфлікт пам’ятей та ідентичностей" присвячено тематиці декомунізації та її особливостям на Сході України, зокрема у Харкові. Дослідники: Роман Любавський і Євген Захарченко. Анотація проєкту.

Ще один проєкт "Культурна спадщина як ресурс для громад Донбасу" спрямовано на визначення переваг та можливих побічних ефектів застосування культурної спадщини як важеля економічного розвитку, добробуту громад та сталого майбутнього Донбасу. Виконавці проекту: Володимир Куліков та Ірина Склокіна (Центр міської історії Центрально-Східної Європи). Анотація проєкту.

Вітаємо учасників проєкту CityFace та чекаємо на оприлюденння результатів їх досліджень у межах зазначених проєктів.