Міста півдня та сходу України на нових арт-листівках від Укрпошти

8 вересня 2022 року

Укрпошта випустила нову серію арт-листівок «Міста України» (ілюстраторка – Анна Максименко). На них можна побачити найбільш характерні, на думку авторів, образи та символи Харкова, Одеси, Дніпра, а також Миколаєва, Львова, Києва та України в цілому.


До кожної листівки додається невеликий текст-опис. Наприклад, Харків у авторів серії викликає такі асоціації: «Зустрічає скульптурою міфічного вершника – козака Харка. Виховує у стінах старезного університету імені В.Н.Каразіна тисячі студентів. Дивується містким «тю», «ля» та врізається в пам’ять своїм «тремпелем». Бадьорить на «Барабашово». Окрилює біля «Дзеркального струменя». Приголомшує монументальними будівлями, що височіють над майданом Свободи. Заспокоює у Благовіщенському соборі. Дихає. Надихає».

Як зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський, такі листівки – це «звісточки з рідного Києва, Харкова, Одеси чи Дніпра тим українцям, хто зараз за кордоном. І гарне нагадування для всіх решти про те, які красиві українські міста, і якими вони обов’язково будуть після перемоги».

Передбачається, що кошти, виручені від продажу листівок, будуть передані на потреби ЗСУ.

Більше про листівки та їх зображення на офіційному сайті Укрпошти